A+ A A-

POČETAK DRUGE FAZE IZGRADNJE GHB BIBLIOTEKE

     Sarajevo, 28. april 2008. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić  i predstavnici  izvođača  radova Vehid Adilović, direktor  Unigradnje i Semin Mašić v.d. direktor Hidrogradnje, danas su u Sarajevu potpisali Ugovor čime je ozvaničen početak druge faze izgradnje zgrade Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu koja se realizira donacijom šejha Hameda bin Khalife Al-Thanija, vladara države Katar.

     Koordinator  projekta izgradnje  nove zgrade biblioteke Bakir Izetbegović je najavio da će se radovi u drugoj fazi odvijati u dvije etape a  završetak  se očekuje do januara iduće godine.

Potpisivanje ugovora ll)

     Prisutnim se obratio i ambasador Katara u BiH dr. Muberek Khaled Al Hajr, ambasador zemlje čiji je emir Hamed bin Khalifa Al Thani finansijski pomogao  izgradnju zgrade bibliote, a ranije i adaptaciju FIN-a.

     Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je zahvalio emiru Katara na finansijskoj pomoći za realizaciju ovog projekta kojeg je nazvao « projektom ove generacije i ovog vremena. » Zahvalio je i Kantonu Sarajeva, Skupštini Grada Sarajeva, općini Stari Grad kao i svim drugim koji su pomogli.

     Reisu-l-ulema je podsjetio da je Rijaset  odlučio da se u novoj zgradi Gazi Husrev-begove biblioteke osnuje Centar za islamska istraživanja - Emir Hamed bin Khalifa Al Thani,  kao znak priznanja ovom velikom vakifu.

 

Potpisivanje ugovora,)