Promo banner

A+ A A-

REISU-L-ULEMA PRIMIO DELEGACIJU SDU

     Sarajevo 21. april 2008. (MINA) -  Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio delegaciju SDU u kojoj su bili Nermin Pećanac predsjednik, Miro Lazović potpredsjednik, Vesna Saradžić i Miralem Mehanović - Pišta  članovi predsjedništva SDU.

     Nakon razgovora s reisu-l-ulemom dr. Mustafom Cerićem, u izjavi za MINU predsjednik SDU Nermin Pećanac je rakao da je u  programu rada SDU  saradnja  sa vjerskim zajednicama i institucijama i iz tog razloga su upriličili i ovu posjetu reisu-l-ulemi.

SDU reisu--l-ulema

     Mi smo željeli reisu-l-ulemi da iznesemo političke opcije koje zastupa naša stranka, njene osnovne principe i ono na čemu je težište rada SDU u ovom trenutku.

     Istakli smo da je SDU  politička stranka koja insistira  na bosanskohercegovačkom patriotizmu vezano za državu. Mi smo pravi i istinski bosanskohercegovački patrioti i mislimo da treba da se udružimo sa drugim bh. patriotima kako bi Bosni i Hercegovini bilo bolje nego što je sada.

     Ovo je bio samo jedan u nizu susreta koje smo planirali i nakon posjete Islamskoj zajednmici mi ćemo posjetiti i druge vjerske zajednice i institucije, rekao je Nermin Pećanac predsjednik SDU.