Promo banner

A+ A A-

SEMINAR O ISLAMSKIM ZAJEDNICAMA U REGIONU

     Sarajevo, 17. januar 2008. (MINA) - U amfitetru Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu danas je u organizaciji Glavnog  odbora Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH održan  seminar o temi Islamske zajednice u regionu - normativni aspekt.

Obracanje M. Hasanbegovića na seminaru,

     Otvarajući seminar, predsjednik Udruženja Ilmije Muharem Hasanbegović je naglasio da je cilj ovog seminara bolje upoznavanje te razumijevanje duhovnog jedinstva i saradnje među islamskim zajednicama nastalim nakon raspada SFRJ.

     Zamjenik reisu-l-uleme hafiz Ismet ef. Spahić, prenoseći selame reisu-l-uleme, zaželio je učesnicima seminara uspješan rad i pohvalno se izrazio o organizovanju ovog seminara koji će pomoći svim dužnosnicima, a posebno imamima da pravilno ionformišu džematlije na terenui o stanju i organizaciji islamskih zajednica organiziranim u novonastalim državama na području bivše Jugoslavije.

Seminar IZ u regionu, 17.01.08

     Referate su potom  podnijeli  dr. Fikret Karčić - Disolucija SFRJ i posljedice za IZ, prof. Mujo Sušić - Organizacija IZ-e Bošnjaka u Evropi, SAD i Australiji, Edah Bećirbegović - Organizacija IZ-e u  Srbiji, mr. Osman Kozlić - Organizacija IZ-e u  Crnoj Gori, dr. Enes Ljevaković - Organizacija IZ-e u  Hrvatskoj, mr. Nedžad Grabus - Organizacija IZ-e u  Sloveniji, Hasan Džilo - Organizacija IZ-e u  Makedoniji i dr. Ramiz Zekaj -Organizacija IZ-e u R Albaniji.

     Učesnici seminara bili su glavni imami i predsjednici okružnih odbora Udruženja ilmijje.

Ucesnici seminara IZ u regionu