Promo banner

A+ A A-

Saopćenje Službe za odnose s javnošću

znak-iz-izdSarajevo, 27. novembar 2012. (MINA) - Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je u više navrata obavješten da su nepoznate osobe u ime reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića tražile novčana sredstva od građana pod izgovorom da su ovlaštene od strane reisu-l-uleme za sakupljanje novca.

Premda su ovi slučajevi ranije prijavljeni nadležnim policijskim organima, posljednjih dana Rijaset je ponovo obavješten da pojedinci i dalje od građana traže novac predstavljajući se da to čine po ovlaštenju i za potrebe reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Rijaset Islamske zajednice skreće pažnju muslimanima i svim građanima na postojanje, po svemu sudeći, organizirane prevarantske grupe koja nastoji, pozivajući se na reisu-l-ulemu, lažnim predstavljanjem i grubom prevarom od građana uzeti novac i materijalna sredstva. Rijaset Islamske zajednice, obavještavajući muslimane o ovim slučajevima, očekuje da se čim prije otkriju članovi ove prevarantske grupe i spriječi drska zloupotreba institucije reisu-l-uleme.