A+ A A-

Sastanak reisu-l-uleme s predsjednicima medžlisa IZ

Sarajevo, 10. novembar 2012. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić održao sastanak s predsjednicima medžlisa Islamske zajednice u BiH. Ovom sastanku na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu prisustvovao je i generalni sekretar Rijaseta IZ u BiH Muhamed ef. Salkić.

predsjednici-2

Na ovom sastanku s predsjednicima medžlisa, koji je upriličen u povodu završetka mandata Reisu-l-uleme, predsjednici medžlisa su uputili zahvalnost Reisu-l-ulemu za podršku i razumijevanje koje im je davao tokom vršenja funkcije Reisu-l-uleme. Govorili su i o stanju i postignućima na području svojih medžlisa, ističući značajne rezultate za koje je, kako su istakli, umnogome zaslužan Reisu-l-ulema.

predsjednici-1

Reisu-l-ulema dr. Cerić je u svom obraćanju, pohvalno govorio o predsjednicima i njihovim aktivnostima, koji u oko 80 posto slučajeva ovu funkciju obavljaju volonterski. Posebno je naglasio njihov doprinos u očuvanju jedinstva Islamske zajednice koji je potrebno očuvati i ubuduće.

predsjednici-4

Generalni sekretar Rijaseta, Muhamed Salkić je podsjetio na važnost i ulogu Medžlisa i njihovih predsjednika koje imaju po Ustavu Islamske zajednice.

Na kraju sastanka Reisu-l-ulema je predsjednicima medžlisa uručio po jedan primjerak svoje najnovije knjige.