A+ A A-

Čestitka kosovskog muftije povodom izbora za reisu-l-ulemu

naim-trnavaKosovski muftija Naim ef. Trnava povodom izbora za reisu-l-ulemu muftije tuzlanskog uputio je čestitku u ime muslimana i Islamske zajednice Kosova. Čestitku muftiji Kavazoviću, koju je uputio kosovski muftija Trnava prenosimo u cjelosti:

- Povodom Vašeg izbora za Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH, imam izuzetnu čast i zadovoljstvo da Vam u ime muslimana, Islamske zajednice Republike Kosova i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam, upućujući Uzvišenom Stvoritelju dovu da Vam pomogne na primljenom Emanetu.

Duboko sam ubjeđen da Vi, uvaženi h. Reis efendija, ovu najveću funkciju u Islamskoj zajednici shvaćate više kao odgovornost nego privilegiju, shvaćate potpunim Emanetom Allahovim, te uz Allahovu pomoć uspješno i realizirati.

Ja osobno imao sam čast surađivati sa Vašim prethodnikom- uvaženim dr. Mustafom ef. i nadam se da ćemo i dalje sa Vama tu saradnju još više produbiti i učvrstiti, jer naše načelo jeste “Ve teavenu alel-biri vet- takva...“ Kako muslimani Bosne tako i mi u susjedstvu očekujemo od Vas pružanje ruke suradnje. Mi smo spremni da za dobrobit muslimana i ljudi dobre volje sarađujemo.

Molimo Uzvišenog Allaha da Vam bude u pomoći na emanetu kojeg ste prihvatili,

Ves-selamu alejkum!