A+ A A-

Muftija Čamdžić u ime imama i džematlija čestitao izbor reisu-l-uleme

edhem-camdzic-muftijaMuftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić u ime imama, svih džematlija i svoje lično ime uputio je čestitku muftiji tuzlanskom Huseinu ef. Kavazoviću povodom njegovog izbora za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. U čestitki muftije banjalučkog se kaže: 

- Uvaženi i poštovani reisu-l-ulema, dragi brate! 

Povodom Vašeg izbora za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovine, dozvolite mi, uvaženi i poštovani reisu-l-ulema, da Vam uputim najiskrenije čestitke, kako od mene lično, tako i od svih imama, mutevelija, članova džamijskih i izvršnih odbora, kao i naših sabornika, te svih džematlija Muftijstva banjalučkog. 

Ovom prilikom molim Svemogućeg Boga, dželle šanuhu, da Vam, ako Bog da, dadne snage, strpljivosti, mudrosti, dobrog zdravlja i duga života, kako biste uspješno vodili Islamsku zajednicu, u što mi sa Muftijstva banjalučkog ni najmanje ne sumnjamo. 

Svi Vam se stavljamo na raspolaganje. Ponosimo se s Vama, dragi h. reisu-l-ulema. 

U Vaš izbor za novog reisu-l-ulemu nismo ni najmanje sumnjali, jer je javno mnjenje Bošnjaka i prije izbora bilo na Vašoj strani, što je ogroman broj glasova i potvrdio. 

Uz razna poboljšanja, očekujemo da će naša Islamska zajednica nastaviti utabanim putem, kojeg ste i Vi, uz našeg aktuelnog reisu-l-ulemu uvaženog prof. dr. Mustafu ef. Cerića, veoma uspješno trasirali. 

Primite izraze mog velikog zadovoljstva! 

Uz mahsus selam, muftija Edhem Čamdžić!