Promo banner

A+ A A-

Čestitka Bevande i Dodika muftiji Kavazoviću

bevanda-dodikIzbor za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini muftiji tuzlanskom Huseinu ef. Kavazoviću čestitali su Vjekoslav Bevanda predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske.

„Želim Vam da svojim radom doprinesete učvršćivanju zajedništva svih naroda i građana naše domovine i da svaki Vaš korak bude usmjeren ka prosperitetu, afirmaciji i dobrobiti Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a da međuvjerska tolerancija i poštovanje imaju poseban značaj u Vašem budućem radu“, kaže se u čestitki Vjekoslava Bevande.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upućujući čestitke muftiji Kavazoviću na izboru za reisu-l-ulemu, uz želju za uspjehom u obavljanju ove značajne i odgovorne dužnosti, dodao je: „Uvjeren sam da će Vaš izbor za poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dati dodatni doprinos razvoju saradnje i dijaloga u Bosni i Hercegovini, u duhu međusobnog uvažavanja, razumijevanja i vjerske tolerancije, a u korist svih naroda i građana ove zemlje“.