A+ A A-

Reisu-l-ulema primio prof.dr. Kerzuna

Sarajevo, 11. septembar 2012. (MINA) - Ovih dana u službenoj posjeti Rijasetu Islamske zajednice u BiH boravi izaslanik šejha prof. dr. Abdullaha Basfera, generalnog sekretara Svjetske organizacije za hifz Kur'an-i Kerima iz Džede, prof. dr. Enes Ahmed Kerzun.

reis-prof-kerzun-09-2012

Prof. dr. Kerzun je došao na poziv Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta, a u svojstvu predavača na prvom stručnom seminaru za imame-hafize i profesore kiraeta u odgojno-obrazovnim ustanovama IZ-e.

Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta Islamske zajednice u BiH u saradnji sa Svjetskom organizacijom za hifz Kur'an-i Kerima iz Džede i Fondacijom „Hifz Časnog Kur'ana“ iz Sarajeva organizirala je dvodnevni stručni seminar na temu: „Stanje i perspektive podučavanja Kur'anu i učenja hifza u Bosni i Hercegovini“za imame-hafize i profesore kiraeta u odgojno-obrazovnim ustanovama IZ-e.

Seminar je održan 8. i 9. septembra 2012. godine u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) u Sarajevu. Cilj seminara je bio da kroz odgovarajuća predavanja, radionice, tribine i otvorene forum-diskusije sagleda ulogu hafiza u Zajednici, analizira aktuelno stanje i formulira smjernice za nove kvalitete podučavanja Kur'anu i učenja hifza u Bosni i Hercegovini. Seminaru je prisustvovalo 44 hafiza.

Prof. dr. Kerzuna  je u ponedjeljak 10. septembra primio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH prof. dr. Mustafa Cerić kojom prilikom je potpisao Protokol o saradnji Rijaseta IZ-e u BiH i Svjetske organizacije za hifz Kur'an-i Kerima.