Promo banner

A+ A A-

Access seminar za učenike medresa

Sarajevo, 26. juni 2012. (MINA) – U Medresi Osman ef. Redžović u Čajengradu kod Visokog danas je otvoren petodnevni seminara usavršavanja engleskog jezika (Access summer camp) za 120 učenika iz šest bosanskohercegovačkih medresa.

Svečanosti su prisustvovali reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, ambasador SAD u BiH Patrick Moon, izaslanica američkog State departmenta Bay Fang, ataše za kulturu Ambasade SAD u BiH Sunshine Ison, šef Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta Muharem ef. Omerdić, direktori i nastavnici medresa.

Ambasador Moon reis dr. Ceric i izaslanica iz SD Bay

Na svečanosti su se obratili reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, Bay Fang iz State Departmenta i Džemal Salihspahić, direktor Medrese «Osman Redžović», koja je domaćin ovog seminara.

Cajangrad-otvaranje-Access-seminara-u-medresi

- Za vas su vrlo važni programi učenja engleskog jezika za dalje obrazovanje. Jako puno se stvari dešava u globalnom svijetu gdje se koristi engleski jezik. Ovaj program će biti veoma važan u životu mladih, za njihove buduće karijere i sve segmente života. Sretni smo da smo dio ovog ljetnjeg kampa ovdje u Medresi, izjavio je za medije američki ambasador Moon, nakon ceremonija otvaranja seminara.

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je zahvalio ambadadoru Moonu i Američkoj ambasadi na stalnoj podršci svim medresama u BiH.

Cajangrad-Obracanje-reisu-l-uleme-seminar

- Posebno nam je drago što je na ovaj seminar došla i posebna izaslanica Sate Departmenta Bay Fang, koja će moći iz prve ruke prenijeti u Vašington atmosferu iz jedne medrese u bosanskom selu Čajengrad. Drago mi je što se djevojke i mladići iz svih medresa u BiH uče komunikaciji sa svijetom i što će im se otvoriti vidici, rekao je između ostalog reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.

On je čestitao Medresi «Osman ef. Redžović» i njenom direktoru Džemalu Salihspahiću na organizaciji seminara u saradnji s Američkom ambasadom u Sarajevu. Polaznicima je zaželio uspjeh u učenju.

Cajangrad-Moon izaslanica-State-departmenta-Bay-Reis

Cajangrad-polaznici-seminara26.06.12