Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema primio grupu intelektualaca iz Salcburga

Sarajevo, 03. juni 2012. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio grupu intelektualaca iz Salcburga na čelu sa austrijskim ambasadorom dr. Donatusom Köckom. U grupi od destak osoba bili su dr. Herbert Müller, dr. Franz i Annemarie Hauthaler, ing. Ernst i Waltraud Müller, Anton i Annemarie Fuchs, Andreas i Hermine Koch.

Intelektualci iz Salcburga su se zahvalili reisu-l-ulemi dr. Ceriću na prijemu iako je nedjelja i naglasili da im je drago što mogu razmijeniti mišljenja o međuvjerskom dijalogu, posebno između musliman i kršćana, sa čovjekom koji svojim ličnim primjerom pokazuje ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u svijetu da je za istinski međuvjerski i međukulturni dijalog.

delegacija-salcburg-reisu-l-ulema2

"Mi pratimo vaš rad i hoćemo reći da cijenomo vaše zalaganje za mir i sigurnost u Europi i svijetu. Volili bismo da nam kažeta šta mi možemo učiniti u Salcburgu na približavnju muslimana i kršćana?" - pitali su gosti iz Salcburga.

delegacija-salcburg-reisu-l-ulema2

Reisu-l-ulema dr. Cerić se zahvalio na posjeti i lijepim riječema te dodao: "Ako je iko svjestan važnosti međuvjerskog dijaloga, onda smo to mi muslimani Bošnjaci u Bosni i Hercegovini. Otuda cijenim vaše zanimanje za dijalog i mislimo da je vaša uloga od prevelike važnosti da se grade mostovi između muslimana i kršćana u Europi. Vrlo je važno da svi usvojimo i promoviramo vrijednosti kao što su istina, pravda, mir i pomirenje, vrijednosti na kojima je moguća bolja i sigurnija budućnost u Europi i svijetu. Dijalog nema alternativu. Hvala vam na posjeti i želim vam uspjeh i sreću u vašem životu i radu" - kazao je reisu-l-ulema Cerić gostima iz Salcburga, koji su se vidno zadovoljni još jednom zahvalili reisu-l-ulemi na toplom i otvorenom prijemu.