A+ A A-

Zamjenik reisu-l-uleme primio dr. Hasana Naggara

Sarajevo, 20. mart 2011. (MINA) - Danas je zamjenik reisu-l-uleme hfz. Ismet ef. Spahić u Kabinetu reisu-l-uleme primio dr. Hasana Naggara, uglednog sirijskog intelektualca i ljekara. Današnjem susretu prisustvovali su i dr. Sajid Bajek, predsjednik Udruženja sirijske dijaspore u Bosni i Hercegovini, mr. Hajrudin Šabić, predsjednik HO „Merhamet" te Sakib Mahmuljin, član UO „Merhameta". Povod za ovaj sastanak je pokretanje merhametove akcije „Pomoć narodu Sirije".

Hfz_Spahic_-_dr.Naggar-20.03.2012-1 

Tokom sastanka, dr. Hasan Naggar upoznao je hafiza Spahića o trenutnom stanju među sirijskim narodom te o potrebama s kojima se susreću prilikom zbrinjavanja velikog broja ranjenika koji svakodnevno pristižu u bolnice. On je također dodao da se u posljednjih mjesec dana broj ranjenika drastično povećao. Dr. Hassan je pohvalio i napore koje Turska ulaže u zbrinjavanju sirijskih izbjeglica.

Zamjenik reisu-l-uleme je poručio da se bošnjački narod suosjeća sa patnjama kojima je izložen sirijski narod te uputio dovu da se ovo stanje i situacija sirijskog naroda što prije promjeni i popravi. „Naša pomoć nikad neće moći da pokrije našu bol prema sirijskom narodu i računajte na nas", kazao je između ostalog hafiz Spahić. On je također upoznao dr. Naggara o akciji prikupljanja pomoći sirijskom narodu kroz sergiju koja je prošlog petka održana u svim džamijama u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik „Merhameta" mr. Hajrudin Šabić je ovom prilikom upoznao zamjenika reisu-l-uleme o aktivnostima vezanim za humanitarnu akciju ove organizacije „Pomoć narodu Sirije" koja će trajati do 30. maja 2012. godine.

 Hfz_Spahic_-_dr.Naggar-20.03.2012-2