Promo banner

A+ A A-

Omladinska sijela u Zenici

Omladinski krug Medžlisa IZ-e Zenica u saradnji sa glavnim imamom mr. Jakub ef. Salkicom pokrenuo je prvi ciklus omladinskih druženja, edukativno-zabavnog karaktera u džematima Medžlisa IZ-e Zenica. Interesi Omladinskog kruga su edukacija mladih, širenje izvornog islama, odvojiti mlade ljude sa ulice i ponuditi im alternativni vid zabave i druženja, međusobno upoznavanje i potpomaganje, saradnja sa drugim omladinskim krugovima i humanitarni rad.

druzenje-zenica-1

U mjesecu januaru Omladinski krug realizovao je druženja u džematima „Blatuša" i „Babina rijeka", a gosti predavači su bili: mr.Esmir ef. Halilović, hfz. Husejn ef. Čajlaković i mr.hfz.Enes ef. Beganović. Također, u sklopu tradicionalne omladinske tribine u Ensar džamiji realizovano je omladinsko druženje uz kviz „Islamski milijunaš", a gosti predavači bili su doc. dr. Jusuf Duraković i dr. Senad Husejnagić i tom prilikom govorili na temu „Ekologija".

Namjera Omladinskog kruga jeste da se u narednom periodu sadržaj druženja obogati različitim sadržajima, a u skorije vrijeme da ako Bog da budu realizovani i kursevi arapskog jezika, učenja kur'anskog pisma, da se organizuje termin za nogomet, za plivanje te eskurzije i posjete drugim omladinskim krugovima.

druzenje-zenica-2

U smjeru realizacije ovog ambicioznog projekta pozivamo sve dobronamjerne ljude i institucije da se pridruže i potpomognu ovaj projekat  u želji da se uspješno odgovori na izazove s kojima se susreću naši mladi. „Haram nam je da zapostavljamo pitanje omladine, haram nam je da ih izgubimo, haram nam je da ne razmišljamo o njihovim pitanjima!", rekao je jednom prilikom Jusuf El-Kardavi.

 

Almedin Spahić