A+ A A-

Delegacija „Al Hidayah Investment“ banke iz Malezije kod Reisu-l-uleme

 

Sarajevo, 18. novembar 2014. (MINA) – Delegacija Al Hidayah Investment banka iz Malezije koju predvodi izvršni direktor Muhammad Kamil Baharin posjetila je danas reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića. U delegaciji su bili i Rosli Yusoh, glavni operativni direktor i Ali Abd Jalah, konsultant.

Razgovoru su prisustvovali i direktor Uprave Rijaseta za ekonomske i finansijske poslove Zejnil Rehibić, direktor Vakufske direkcije hafiz dr. Senaid Zajimović i i rukovodilac Ureda za zekat mr. Elnur Salihović.

Gosti iz Malezije predstavili su Reisu-l-ulemi prijedlog ekonomskog razvoja putem vakufa kao i prijedloge u domenu zekata i halal certifikata.Interesovali su se za iskustva u tom pogledu u Bosni i Hercegovini i mogućnostima nastupa u zajedničkim projektima.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je gostima predstavio djelovanje Islamske zajednice, s posebnim akcentom na vakufe, zekat, halal hranu i kurbane. Istakao je otvorenost Islamske zajednice u BiH za saradnju i izrazio nadu da će ovaj susret uroditi, u budućnosti, zajedničkim projektima.

  • 0101