Promo banner

A+ A A-

Nastavak saradnje u sanaciji šteta od poplava

Sarajevo, 29. august 2014. (MINA) – Predsjednik mešihata IZB u Njemačkoj Pašo ef. Fetić posjetio je danas Ismaila ef. Smajlovića koordinatora Rijaseta IZ u BiH za provođenje programa sanacije šteta izazvanim poplavama.

01-09-2014-02-san-stet-1

Ismail ef. je upoznao muftiju Pašu ef. Fetića o aktivnostima koje provodi Islamska zajednica u nastradalim područjima. Od pristiglih sredstava na račun Rijaseta podijeljeno je oko million KM od interventnih sredstava za sjemena u područjima sjeveroistočne Bosne, pripremu i provođenje ramazanskih aktivnosti u džematima pogođenih područja, poboljšanje pristupnih puteva i uređenje korita rijeka koje su ugrožavale imovinu IZ na području muftiluka Zenica i Tuzla.

S obzirom da sredstva na račun Rijaseta još uvijek pristižu, u pripremi je protokol za zajedničko investiranje u projekte izgradnje, obnove i sanacije šteta na stambenim objektima u Bosanskom Šamcu, Maglaju, Doboju, Žepču i Zenici. U tu svrhu su već doznačena određena sredstva putem muftiluka.

Pašo ef. je izrazio spremnost za nastavak aktivnosti i konkretnije uključivanje džemata i Mešihata IZB u Njemačkoj. Upoznao je Ismail ef. da postoji još mogućnosti u džematima na području Mešihata u Njemačkoj za program IZ u sanaciji šteta.