Promo banner

A+ A A-

Ministar Edin Ramić posjetio Muftijstvo banjalučko

U sklopu svojih redovnih aktivnosti u prijepodnevnim satima 21. jula, 2015. godine, mr. Edin Ramić, ministar Federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica upriličio je posjetu Muftijstvu banjalučkom. Ministar Edin Ramić i muftija banjalučki, dr. Osman Kozlić razgovarali su o aktuelnim prilikama, a posebno o stanju povratničke populacije na području Muftijstva.

24 07 2015 01 mu bl pos min ram

Muftija je upoznao ministra Ramića sa aktivnostima koje se odvijaju na području Muftijstva, kao i o važnim projektima koje bi Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH moglo podržati. Među najvažnijim je istakao obnovu i rekonstrukciju zgrade Medžlisa IZ-e Banja Luka koju je potrebno obnoviti u sklopu priprema za svečano otvorenje Ferhadije džamije u maju iduće godine. Također je bilo riječi o drugim projektima od važnosti za džemate i medžlise na području Muftijstva banjalučkog. Muftija banjalučki je zahvalio ministru Ramiću za njegovo razumijevanje stvarnih potreba povratnika i izrazio nadu da će se saradnja između Muftijstva i Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH kontinuirano unapređivati.

Ministar Ramić je nakon završene posjete zajedno sa Muftijom i saradnicima klanjao podne namaz u obnovljenoj Ferhat-pašinoj džamiji i razgovarao sa predstavnicima Medžlisa IZ-e Banja Luka.

(www.muftijstvobanjalucko.ba)