Promo banner

A+ A A-

Učenjem mevluda u Kutahya džamiji obilježena 20. godišnjica formiranja 375. Oslobodilačke brigade

Mevlud su proučili imami medžlisa IZ-e Tešanj,  a prisutnima se prigodno obratili:  džematski imam Ibrahim ef. Okanović prof.; Fuad ef. Ćeman prof., imam i pomoćnik komandanta za moral u 375. Oslobodilačkoj brigadi,  glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić i vojni Muftija Hadis ef. Pašalić.

22-04-2015-05-mev-tes-kut-1

Pored brojnih posjetilaca mevludu su prisustvovali i:  predsjednik IO Zehrudin Kruško sa saradnicima; komandant 375. Oslobodilačke brigada, danas general A BiH Mirsad Ahmić; Općinski načelnik mr. Suad Huskić i njegov pomoćnik za boračka pitanja Sabahudin Omerbašić; predsjedavajući OV Tešanj Senad Subašić; ratni komandant Ismet Avdić;  predsjednica Organizacije PŠiPB Tešanj Nura Mehić; zamjenik predsjednika RVI Jusuf Karman i drugi.  

U svom dirljivom govoru Fuad ef. Ćeman je podsjetio na ratni put ove brigade širom BiH (Sarajevo, Vozuća, Krajina...), na borce,  šehide i invalide ove brigade, glavni imam na vrijeme  okolnosti i razloge za formiranje brigade,  a vojni muftija naglasio da smo mi preuzeli emanet i obavezni smo u miru nastaviti borbu koju su oni vodili u ratu na očuvanju svih vrijednosti za koje su se oni borili, a mnogi od njih dali i svoje živote.

(www.miztesanj.ba)