Promo banner

A+ A A-

Završena 15. mektebska liga MIZ Bugojno

U Bugojnu je završena 15. po redu Mektebska liga u malom nogometu, čiji je organizator bio medžlis Islamske zajednice Bugojno. Učešće je u starijoj kategoriji  uzeo 21-an mekteb, a turnir se u prva dva kruga igrao po grupama. Po prvi put ove godine liga se igrala i za mlađi uzrast polaznika mektebske nastave, do petog razreda osnovne škole.

Kod starijeg uzrasta u polu-finalnim utakmicama Poriče je savladalo Drvetine sa 3:0 , a Karadže Gračanicu sa 1:0. U finalnoj utakmici Poriče i Karadže su odigrali 1:1 u regularnom toku, a na penale džemat Poriče je bio uspješniji i sa 3:2 osvojio prvo mjesto. Najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Esad Alibegović, mekteb Poriče sa 8 golova, dok je epitet najboljeg golmana ponio Haris Ćurić iz ekipe Drvetine. Ova je ekipa osvojila i epitet fer-pleja. 

U mlađoj kategoriji bilo je prijavljeno 16 ekipa, koje su na startu bile podijeljene u u četiri grupe , a po prve dvije ekipe plasirale su se u četvrtfinale. Pobjednici su igrali polufinale : Gračanica je nakon 1:1 u regularnom toku, na penale sa 3:2 savladala Gaj, dok su u drugoj polu-finalnoj utakmici Karadže bile bolje od Poriča rezultatom 2:0. U finalu Karadže su savladale Gračanicu sa 1:0, a istim rezultatom u utakmici za treće mjesto Poriče je savladalo Gaj. Najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Admir Sadiković(Gaj) sa pet golova . Najbolji golman je Emir Alibegović iz Poriča, dok je epitet fer pleja ponijela ekipa džemata Gaj.

Utakmice su se igrale na terenu stadiona Mladost iza Gimnazije i na Karalinci na stadionu NK Sport Pervent. Kompletnu mektebsku ligu za oba uzrasta je provela komisija za sport medžlisa Bugojno u sastavu : Fuad ef Bišić – predsjednik, te članovi: Hfz. Zekerijah Ribo, Emin ef Aletić i Husein ef Čehić . Sve utakmice turnira sudili su Armin Kukić i Sabahudin Novalić.

Azam Mandžić

  • 0101