Promo banner

A+ A A-

Maglaj: Izgradnja kuća za porodice Adelhaida Zahirovića iz Liješnice i Nihada Smajlovića iz Čoba

U ponedjeljak, 06. aprila 2015. godine, u sjedištu Medžlisa Maglaj potpisan je Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti pomoći ugroženom stanovništvu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini-Medžlis Maglaj sa donatorom/vakifom Islamski Kulturni centar ''Bosna i Hercegovina'' Mannheim.

Uz učenje dove i prigodne govore predstavnika Medžlisa Maglaj, predsjednika Islamskog Kulturnog centara ''Bosna i Hercegovina'' Mannheim gosp. dr. Senada Hadžiselimovića i imama Ishaka ef. Aleševića, potpisani su Ugovori o donatorstvu i Ugovori o izvođenju građevinskih radova za izgradnju porodičnih kuća za Adelhaida Zahirovića iz džema'ata Liješnica i Nihada Smajlovića iz džema'ata Čobe.

U prisustvu predstavnika Medžlisa Maglaj, donatori/vakifi su istog dana posjetili porodice Nihada Smajlovića i Adelhaida Zahirovića i tom prilikom su proučene dove na mjestima izgradnje porodičnih kuća.

Gosti iz Njemačke  su izrazili zadovoljstvo na konkretnom prijedlogu za saradnju sa Medžlisom Maglaj. Porodici Nihada Smajlovića iz džema'ata Čobe je uništena kuća od elementrane nepogode klizišta, a porodici Adelhaida Zahirovića iz Liješnice je kuća uništena tokom katastrofalnih poplava, koje su zadesile područje općine Maglaj tokom mjeseca maja tekuće godine.

Zahvaljujemo se našim dobrim donatorima/vakifima i molimo Allaha dž.š. da im se ovo hajr djelo upiše kao sevap.

  • Adelhaid ZAdelhaid Z