Promo banner

A+ A A-

Takmičenje iz islamske vjeronauke na području Muftijstva banjalučkog

U subotu, 04. aprila 2015. godine, u OŠ „Nikola Tesla“ u Prnjavoru održano je regionalno/muftijsko takmičenje polaznika Islamske vjeronauke muftijstva Banjalučkog.

13-04-2015-05-tak-vjer-bl-1

Učešće na takmičenju uzela su 34 polaznika Islamske vjeronauke sa područja deset Medžlisa Muftijstva banjalučkog. Organizaciju takmičenja provelo je Muftijstvo banjalučko na čelu sa muftijom  dr. Osman ef. Kozlićem, koordinatorom muftijstva u suradnji sa Republičkim Pedagoškim zavodom i vjeroučiteljima a svakako da se zahvalimo i Medžlisu Islamske zajednice Prnjavor na pomoći i domaćinskom odnosu.

Djeca su pokazala zavidno znanje koje su stekli u dosadašnjem periodu kroz nastavu Islamske vjeronauke. Tri prva mjesta nagrađena su novčanim nagradama i prigodnim knjigama u znak sjećanja na događaj koji će ovogodišnji takmičari, za nadati se, pamtiti cijeli život. Također zajedno sa učenicima nagrađeni su i vjeroučitelji čiji su učenici zauzeli prva mjesta, za dodatni trud koji će uložiti u pripremu pobjednika za državno takmičenje.