A+ A A-

Aktivnosti učenika Karađoz-begove medrese

Učenici Karađoz-begove medrese među prvima iz matematike i fizike

Učenici Karađoz-begove medrese pored redovne nastave učestvuju i u velikom broju vannastavnih aktivnosti, ali su i aktivni učesnici svih takmičenja koja se priređuju u gradu Mostaru, Hercegovačko-neretvanskom kantonu ili u Bosni i Hercegovini. Proteklih dana cjelokupan kolektiv Karađoz-begove medrese obradovali su uspjesima sa takmičenja iz matematike i fizike. Naime, 28. marta 2015. godine održano je Kantonalno takmičenje iz matematike, u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar i Udruženja matematičara Hercegovačko-neretvanskog kantona. Na takmičenju su učestvovali i učenici Karađoz-begove medrese, predvođeni prof. Sanjom Kapetanović. Naša učenica Anela Manjura osvojila je 3. mjesto u kategoriji učenika prvih razreda srednjih škola. Učenik Edin Čusto našao se na 5. mjestu u kategoriji učenika drugih razreda srednjih škola.

Uz to, 4. aprila 2015. godine održano je i Kantonalno takmičenje iz fizike za učenike osnovnih i srednjih škola. Takmičenje je, također, organizovao Pedagoški zavod Mostar, a  učenica Karađoz-begove medrese Lejla Mujakić osvojila je 1. mjesto u kategoriji drugih razreda srednjih škola.

  • 0101

Akcija darivanja krvi u sklopu manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese“

Tradicionalna akcija darivanja krvi, koja se priređuje u sklopu manifestacije "Dani Karađoz-begove medrese" održana je danas, 8. aprila 2015. godine, u Karađoz-begovoj medresi. Darivanjem krvi maturanti na kraju medresanskog hoda humanošću i praktičnošću pokazuju  naučene vjerske i kur'anske principe da je spašavanje života jednog čovjeka kao spašavanje cijelog čovječanstva. I 370. generacija maturanata Karađoz-begove medrese potvrdila je to, odazvavši se akciji, koju naša škola već godinama realizuje u saradnji sa RMC "Dr. Safet Mujić".

Akciji su se odazvali maturanti i maturantice, ali i drugi uposleni u Karađoz-begovoj medresi, koji su željeli dati doprinos ovoj nadasve humanoj akciji, koja je od velikog značaja za RMC "Dr. Safet Mujić". Istakli su kako bi ovakvih akcija trebalo biti što više, jer njima pomažemo spašavanje ljudskih života.

Uposleni u RMC-u "Dr. Safet Mujić" pohvalili su nastojanja Karađoz-begove medrese da iz godine u godinu rade na podizanju svijesti o ovom vrijednom činu darivanja krvi kod svojih učenika, za što je potvrda sve veći odziv naših maturanata.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/galerija/09-04-2015-kbm-uc-akt-