A+ A A-

XVII kantonalno takmičenje osnovnih škola BPK iz islamske vjeronauke

XVII kantonalno takmičenje osnovnih škola Bosansko-podrinjskog kantona Goražde iz islamske vjeronauke održano je u utorak, 18.džumade-l-uhra 1436.h.g. / 07.aprila 2015.g. u prostorijama OŠ ''Ustikolina'' u Ustikolini.

Takmičenju su prisustvovali učenici predstavnici svih šest osnovnih škola Bosansko–podrinjskog kantona Goražde, a organizirano je u četiri kategorije, odnosno za učenike šestih, sedmih, osmih i devetih razreda.

Svaka od škola u jednoj kategoriji mogla je učestvovati sa tri svoja takmičara, te je broj takmičara predstavnika jedne škole u sve četiri kategorije mogao biti dvanaest, a ukupan broj takmičara iz svih šest škola sedamdeset dva. Od predviđenog broja takmičara takmičenju je prisustvovalo šezdeset tri takmičara.

Takmičari su za izradu testa na raspolaganju imali 60 minuta, a svaki je takmičar mogao osvojiti maksimalno 100 poena.

Po obavljenom testiranju takmičarima je podijeljena užina, koju je pripremila škola domaćin takmičenja.

Testove takmičara pregledala je komisija sastavljena od profesora i nastavnika islamske vjeronauke, te predstavnika Muftijstva goraždanskog.

Za svečanost proglašenja pobjednika učenici OŠ ''Ustikolina'' priredili su i izveli prigodan program. Svečanost proglašenja pobjednika upriličena je u prostorijama škole domaćina.

 Svečanosti proglašenja pobjednika pored učenika takmičara, te nastavnika i profesora islamske vjeronauke i njihovih kolega nastavnika drugih predmeta, prisustvovali su muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić,  direktorica Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr.sci. Dika Makota, v.d. glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Ustikolina Izudin-ef. Perjan, te direktori osnovnih škola Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Takmičarima koji su osvojili neko od prva tri mjesta u svojim kategorijama uručene su poklon knjige i drugi prigodni pokloni od Muftijstva goraždanskog. Isti će, zajedno sa pobjednicima takmičenja iz drugih nastavnih predmeta osnovnih škola, biti pozvani na prijem kojeg će organizirati Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te će im tom prilikom biti uručene diplome i prigodne nagrade od strane Ministarstva.

Organizatori takmičenja bili su Muftijstvo goraždansko, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjsog kantona Goražde i Aktiv  islamske vjeronauke osnovnih i srednjih škola sa prostora Muftijstva goraždanskog.

Takmičenje je ocjenjeno uspješnim. Pobjednice Amna Drkenda i Ajla Prolaz učestvovat će na takmičenju učenika osnovnih škola iz islamske vjeronauke na nivou Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, odnosno na nivou države Bosne i Hercegovine.

PRVA TRI MJESTA XVII KANTONALNOG TAKMIČENJA OSNOVNIH ŠKOLA BPK IZ ISLAMSKE VJERONAUKE

Mjesto

Ime i prezime takmičara

Naziv osnovne škole

Osvojeno poena (od mogućih 100)

VI razred

1.

Taida Dučić

Husein ef. Đozo - Goražde

91,50

2.

Adna Ahmetspahić

Ustikolina – Ustikolina

83,00

3.

Semina Hodžić

Mehmedalija Mak Dizdar – Vitkovići

71,00

VII razred

1.

Tesnim Efendić

Fahrudin Fahro Baščelija – Goražde

91,50

2.

Dalila Ridžević

Husein ef. Đozo – Goražde

87,00

3.

Ilma Obuća

Husein ef. Đozo – Goražde

85,75

VIII razred

1.

Amna Drkenda

Husein ef. Đozo – Goražde

92,00

2.

Lamija Omerbašić

Ustikolina – Ustikolina

87,00

3.

Senada Džaka

Fahrudin Fahro Baščelija – Goražde

86,50

IX razred 

1.

Ajla Prolaz

Fahrudin Fahro Baščelija – Goražde

98,50

2.

Medina Herak

Husein ef. Đozo – Goražde

94,00

3.

Hamza Omerbašić

Ustikolina – Ustikolina

92,50

Dženan Imamović

  • IMG_1312IMG_1312