A+ A A-

Direktor Agencije za halal certificiranje u posjeti Ambasadi BiH u Maleziji

09-04-2015-02-hal-ag-pos-amb-bih-mal-1U okviru radne posjete Maleziji, u kojoj je učestvovao u radu Foruma halal certifikacijskih tijela (WHS - Certifiers Forum 2015) direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete, gospodin Amir Sakić sastao se sa ambasadorom BiH u Maleziji, gospodinom Tarikom Bukvićem.

On je upoznao ambasadora sa dosadašnjim radom Agencije i trenutnim stanjem halal industrije u BiH i svijetu. Direktor Sakić se posebno osvrnuo na dosadašnju uspješnu saradnju halal institucija BiH i Malezije, te izrazio nastojanja za poboljšanje buduće saradnje u oblasti halala ovih dviju zemalja.

Ambasador Bukvić je izrazio spremnost da pruži podršku u razvijanju saradnje u oblasti halala s obzirom na to da je halal važan preduvjet za pozicioniranje proizvoda na tržištu Malezije. U ovom kontekstu sugovornici su se osvrnuli i na prestojeći Sarajevo Business Forum na kojem će biti predstavljeno trenutno stanje halal industrije u Bosni i Hercegovini i regionu, te projekti koji imaju za cilj da unaprijede halal industriju u našem regionu.

(www.halal.ba)