Promo banner

A+ A A-

Direktor Uprave za nauku i obrazovanje u radnoj posjeti Gazi Husrev-begovoj medresi

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, shodno planu redovnih aktivnosti, organizirala je 25. marta tekuće godine radnu posjetu Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu.

Tokom posjete održani su sastanci sa menadžmentom, članovima Nastavničkog vijeća, članovima Aktiva vjerskih predmeta, te predstavnicima učenika Medrese.

Sastancima su prisustvovali dr. Amir-ef. Karić, direktor Uprave, Seid-ef. Eminović, šef Odjela za osnovno i srednje obrazovanje u Upravi i mr. Šefko-ef. Sulejmanović, stručni saradnik za nadzor nastave vjerskih predmeta u medresama, te Zijad-ef. Ljevaković, direktor Medrese sa saradnicima.

Na sastancima su razmatrana pitanja u vezi sa radom Medrese, prioritetnim planovima i izazovima s kojima se menadžment, zaposlenici i učenici susreću u odgojno-obrazovnom procesu, kao i načini njihovih rješavanja.

U otvorenoj razmjeni mišljenja i diskusijama istaknuta je potreba očuvanja vrijednosne supstance medresa, ali i kontinuiranog reformiranja i planiranja, te dinamičnog pristupa u realizaciji prioritetnih poslova i aktivnosti. Razmijenjena su mišljenja i o smjernicama koje su naznačene Planom dugoročnog razvoja medresa, a imaju za cilj postizanje izvrsnosti u svim segmentima odgoja i obrazovanja.

  • 0000