A+ A A-

Tuzla: Sutra počinju „Dani porodičnih vrijednosti 2015.“

behram-begova-medresaBehram-begova medresa organizira tradicionalnu manifestaciju „Dani porodičnih vrijednosti 2015.“ koja će biti 25. i 26. marta.

Prvog dana manifestacije u srijedu 25. marta, sa početkom u 18:30h, u prostorijama Behram-begove medrese biće održani susret i razgovor profesora i učenika Medrese sa autoricom knjige „Ratna pisma jedne majke“ dr. Nisvetom Alispahić.

Narednog dana manifestacije u četvrtak, 26. marta, sa početkom u 13:30h, bit će održan centralni dio ovogodišnje manifestacije. U okviru ove svečanosti bit će upriličeno:

- Dodjela nagrada za prva tri osvojena mjesta na literarnom konkursu koji je Behram-begova medresa raspisala u saradnji s Pedagoškim zavodom TK u konkurenciji osnovnih i srednjih škola;

- Revija uspomena 1997-2015.: predstavljanje svih originalnih kreacija maturskih haljina koje su učenice nosile na maturskim akademijama u periodu obnovljenog rada Behram-begove medrese.

- Proglašenje najljepših učeničkih panoa u Behram-begovoj medresi.

U okviru ovogodišnje manifestacije tokom naredne sedmice bit će organizirano i izvođenje dijela programa u JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli.