A+ A A-

Sportski susreti mektebske djece u Bosanskom Novom

Mektebska djeca džemata Donja Puharska, Ćele, Čarakova iz MIZ Prijedor, kao i mektebska djeca iz džemata Blagaj Japra MIZ Bosanski Novi su upriličili druženje sa djecom koja pohađaju mektebsku nastavu, odigrali turnir u malom nogometu, upoznali se, družili i proveli jedan prelijep dan.

23-03-2015-07-mek-sus-bos-novi-1

Naravno, rezultat je bio u drugom planu, jer cilj je bio da se djeca vide, upoznaju, druže i provedu neko vrijeme zajedno, jer na ovim prostorima RS sakupiti preko 50 djece na jednom mjestu je veliko bogatstvo, što smo mi danas uspjeli i zato se osjećamo pobjednicima.

Poslije turnira, upriličeno je druženje sa djecom u prostorijama mekteba Donja Puharska uz ručak koji je pripremljen za svu djecu.

Naime, roditelji Dedić Sead i Besima su obavili akiku za svog sina Ajdina i odlučili da sa nama tu radost podijele tako što su djecu nahranili, proučili smo  dovu a djeca iz svojih čistih srca aminovala, moleći Allaha dš.š. da im sinu podari svaki hajr, bereket i sreću u životu, amin... Poslije ručka djeca su se razišla po svojim džematima sa mnogo lijepih utisaka i lijepih uspomena u nadi da će ovakvih druženja biti još više...