A+ A A-

Prijem za nove hafize Muftiluka sarajevskog

U četvrtak 12. marta 2015. godine, muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković je u svom Uredu u Sarajevu, primio nove hafize, sestre Almedinu i Eldinu Imamović iz Kaknja i mladog hafiza Affana Bukvu iz Visokog, koji su učenje hifsa okončali u drugoj polovini 2014. godine.

Prijemu su, pored novih čuvara Allahove riječi prisustvovali, mr. Sulejman-ef. Čeliković, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj i Ibrahim-ef. Hadžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko, te hafiz Edin Bukva, otac i muhaffiz mladog Affana.

Bila je ovo prilika da muftija Ljevaković uputi iskrene čestitke hafizama Imamović i hafiz Afanu, njihovim roditeljima i muhafizima na ovom važnom koraku u njihovim životima.

Muftija je ovom prilikom naglasio vrijednosti koje krase hafize i berekete koji su prosuti na njihovom plemenitom putu, te im je na kraju uručio skromne hedije.

Hafize Imamović i hafiz Bukva su izrazili radost što je upriličen prijem ovim povodom, a prisutni glavni imami su istakli da je ovo lijepa gesta pažnje i ukazivanja poštovanja njihovom radu i zalaganju na polju hifza.

  • 0101