A+ A A-

Zahvalnica Općinskog vijeća Ilidža Resulu ef. Aliću za doprinos razvoju lokalne zajednice

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža povodom Dana općine Ilidža održanoj, 12. marta 2015. godine u multimedijalnoj sali općine Ilidža, dodijeljena su priznanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima. Među deset zaslužnih koji su dobili zahvalnicu za doprinos razvoju lokalne zajednice u 2015. godine našao se i imam sarajevskog Medžlisa iz džemata Doglodi Resul ef. Alić.

U okviru svog imamskog rada Resul ef. Alić aktivno je doprinosio razvoju lokalne samouprave Mjesne zajednice Stup i poboljšanju uslova života građana. U toku mjeseca maja 2014. godine kada je BiH bila pogođena poplavama koje su zahvatile i općinu Ilidža, dao je poseban doprinos u pružanju pomoći građanima MZ Stup koji također bivaju pogođeni poplavama.

Za imama u džematu Doglodi koji se nalazi na području općine Ilidža (MZ Stup) postavljen je 2009. godine. Od tad u džematu odvija se vjerski život. Danas džemat Doglodi broji oko 500 članova Islamske zajednice i 180 polaznika mektebske nastave.

Resul ef. Alić  rođen je 1987. godine u Zvorniku, završio je Gazi Husrev-begovu medresu i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Od 1999. godine živi na području općine Ilidža. Posebno se ističe lijepim i melodičnim učenjem Kur'ana. Učesnik je mnogobrojnih takmičenja u učenju Kur'ana: evropsko takmičenje u učenju Kur'ana u Zagrebu, svjetsko takmičenje u učenju Kur'ana u Maleziji-Kuala Lumpur, svjetsko takmičenje u učenju Kur'ana u Iranu i balkansko takmičenje u učenju Kur'ana u BiH-Sarajevo

Obavlja dužnost imama, hatiba i muallima u džematu Doglodi, Medžlis IZ Sarajevo.

  • 0101