A+ A A-

Delegacija „Bosna Sema-e“ kod Reisu-l-uleme

Sarajevo, 17. mart 2015. (MINA) – Delegacija obrazovnih institucija Bosna Sema u Bosni i Hercegovini danas je posjetila reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića i upoznala ga o  aktivnostima, planovima i projektima ovih obrazovnih institucija.

U delegaciji su bili: Mehmet Karaosman, predsjednik Upravnog odbora, novi generalni direktor Ramazan Cingil, prof dr. Mehmet Uzunoglu, rektor International Burch University i Latif Hadžić, direktor Izdavačke kuće Hikmet.

Bosna i Hercegovina je jedna od 160 zemalja u svijetu u kojim djeluju Bosna Sema obrazovne institucije.

Bosna Sema u Bosni I Hercegovini ima  pet osnovnih i šest  srednjih škola i Internacionalni Burč univerzitet sa tri fakulteta. Postoje i četiri predškolske ustanove.

Do sada je škole uspješno završilo 1953 učenika i 850  završilo studije.

Kako je istakao  generalni direktor Ramazan Cingil njihove škole su etnički mješovite i  osposobljavaju kadrove koji će u ekonomskom smislu doprinositi razvoju Bosne i Hercegovine.

Reisu-l-ulema je izrazio zadovoljstvo što škole i fakulteti  Bosna Sema djeluju  uspješno i odgajaju veoma stručne kadrove. Poželio im je uspješan budući rad i izrazio otvorenost Islamske zajednice za saradnju.

  • 11