A+ A A-

Konstituisan Okružni odbor Udruženja ilmijje Bihaćkog muftijstva

U Uredu muftije bihaćkog je dana 02.03.2015. godine održana konstituirajuća sjednica Okružnog odbora Udruženja ilmijje za područje Bihaćkog muftijstva. Prisutne je, u svojstvu domaćina, poselamio muftija bihaćki Hasan ef. Makić ističući važnost Ilmijje za sveukupan rad Islamske zajednice u BiH. Muftija je također pohvalio rad Ilmijje i korektnu saradnju dosadašnjeg rukovodstva, zaželjevši uspješan rad novim rukovodećim ljudima.

17-03-2015-02-ok-od-uil-bih-1

Sjednici su prisustvovali i potpredsjednik Glavnog odbora Udruženja ilmije BiH Sead ef. Duraković, dosadašnji predsjednik Okružnog Odbora Muvedet ef. Vuković, te predsjednici deset općinskih odbora Udruženja ilmijje sa područja Bihaćkog muftijstva.
U radnom dijelu sjednice obavljeni su izbori za predsjednika, potpredsjednika i sekretara Okružnog odbora, te predloženi kandidati za članove Glavnog odbora. Po prvi put je iz Krajine predložen kandidat za predsjednika Udruženja ilmije Bosne i Hercegovine, to je Sead ef. Duraković, ugledni imam i provjereni borac za bolji status uleme u našoj Zajednici i društvu.
Rukovodstvo Okružnog odbora Udruženja Ilmijje je dobilo jednoglasnu podršku. Tako je za predsjednika izabran Izet ef. Šahinović, potpredsjednika Arif ef. Erdić, a za sekretara Enver ef. Kovačević.
Enver ef. Kovačević