A+ A A-

Sastanak na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u okviru svojih redovnih aktivnosti, organizovala je 10. marta 2015. godine, radni sastanak sa Nastavno-naučnim vijećem i Upravnim odborom Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. Sastanku su prisustvovali: dr. Amir ef. Karić, direktor Uprave, Ibrahim ef. Begović, šef Odjela za visoko obrazovanje, nauku i kulturu u Upravi, Hasan ef. Makić, muftija bihaćki, mr. Dževdet ef. Šošić, predsjednik Upravnog odbora i svi članovi Nastavno-naučnog vijeća i Upravnog odbora Fakulteta.

12-03-2015-08-ipf-1

Na sastanku je razmatran rad Fakulteta i tekuće aktivnosti, te razgovarano o mogućnostima efikasnije organizacije, rada i djelovanja u narednom periodu, a u skladu sa općim opredjeljenjima razvoja visokog školstva i naučno-istraživačkog rada Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Nakon diskusije u kojoj su učesvovali svi prisutni, zaključeno je da Islamski pedagoški fakultet u Bihaću može i treba kontinuirano raditi na dinamičnijoj, sadržajnijoj i kvalitetnijoj realizaciji poslova i zadatka koji su povjereni ovoj visokoškolskoj i naučnoj ustanovi Islamske zajednice.