Promo banner

A+ A A-

Udruženje žena džemata Devetak - MIZ Puračić organiziralo druženje sa Sarom Sabri

U organizaciji Udruženja žena „Izvor“ iz džemata Devetak, a pod pokroviteljstvom Medžlisa IZ Puračić sa sjedištem u Lukavcu i džemata Devetak, 08. 03. 2015. godine, u JU Centar za kulturu u Lukavcu, nekoliko stotina gostiju uživalo je u predavanju uvažene književnice Sare Sabri.

Tema predavanja bila je porodica i izazovi današnjice. Ova divna hanuma, rodom iz Novog Pazara, podsjetila je prisutne hanume i djevojke da su one stub kuće i društva, te da je na njima najveća odgovornost kada je u pitanju budućnost muslimana. Zbog toga današnje Bošnjakinje moraju kvalitetno ulagati u znanje, obrazovanje i odgoj kako bi bile kvalitetan primjer svojoj djeci. Allah nas neće pitati ni za diplome niti za zarađene novce, jer je izdržavanje porodice obaveza muža, ali će žene biti pitane za odgoj djece u islamu. Hranite, njegujte, zalijevajte svoje pupoljke da kvalitetne izdanke daju; poručila je Sara Sabri.

Učešće u programu uzeo je i hor Behram-begove medrese iz Tuzle porukama ilahija koje su učili i grijali duše i mamili osmijehe prisutnih.

Pojeći nam duše miskom Kur'ana, Mirzet Muškić, polaznik mekteba Devetak učio je ajete Časne Knjige Allahove podsjećajući nas da će svi trud vidjeti, bili oni muškarci ili žene.

Udruženje žena „Izvor“ na čelu sa muallimom Eminom Muminović, proteklih pet godina nesebično se trudi da doprinese zajednici, okupljajući hanume u halke Kur'ana, radeći na vlastitoj duhovnoj preobrazbi, one su inspiracija svima oko sebe.

Ovom prilikom, zahvaljujemo svima koji su pomogli  organizaciju ove svečanosti, a posebno glavnom imamu Medžlisa Zijad ef. Vehaboviću i imamu džemata Devetak, Amel ef. Muminoviću koji su velika potpora u radu našeg Udruženja, ističe se u informaciji U. Ž. „Izvor“ Devetak – Lukavac.

  • 11