Promo banner

A+ A A-

Održana redovna Skupština Medžlisa IZ Bihać

U subotu, 28. februara 2015. godine u džamiji džemata Harmani održana je redovna Skupština Medžlisa IZ Bihać sa početkom u 13 sati. Nakon učenja Kur'ana i  utvrđenog kvoruma, prisutnima se obratio predsjednik  Izvršnog odbora MIZ Bihać  Enver ef. Moranjkić.

04-03-2015-07-skup-miz-bih-1

Zatim se pristupilo biranju radnog predsjedništva i za predsjednika Skupštine izabran je Vahid Zulić, a za zamjenika predsjednika Nermin Jašarević.

Članovi skupštine su tokom sjednice razmatrali i jednoglasno usvojili godišnji izvještaj i analizu rada Izvršnog odbora MIZ Bihać za 2014 godinu, finansijski izvještaj poslovanja medžlisa Bihać za 2014 godinu i izvještaj vjersko-prosvjetne službe MIZ Bihać.

U svome obraćanju glavni imam  Mensur ef. Ćehić  istaknuo je primjetan porast džematlija na dnevnim vaktovima i mevludskim svečanostima koje su ove godine bile u svim džamijama izuzetno dobro posjećene. Na području medžlisa Bihać mektebska nastava se odvija u 32 džemata. U  zadnje dvije godine 26 džemata je organiziralo hatmenske ispite za svršenike mektebske pouke. Da bi nastava u našim mektebima bila što kvalitetnija vjersko-prosvjetna služba MIZ Bihać trenutno je u fazi opremanja mekteba sa savremenim nastavnim pomagalima.

Prisutni su također informisani o radovima na gradskoj džamiji u Bihaću i planovima radova za 2015 godinu.  U toku diskusija mnogi članovi skupštine iskazivali su  pohvale i zadovoljstvo sa transparentnim i odgovornim radom novog i starog Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Bihać.

Eldin Bajrić