Promo banner

A+ A A-

Muftija bihaćki i dekan IPF-a u Bihaću se sastali sa savjetnikom ambasade SAD-a za ljudska prava i slobode

Bihać, 19. februar 2015. – Radi boljeg upoznavanja i ostvarivanja konkretnije saradnje savjetnik za ljudska prava i vjerske slobode u Američkoj ambasadi u Bosni i Hercegovini Khanh Nguyen s pomoćnikom Antom Milišom  posjetio je Bihaćko muftijstvo i Islamski pedagoški fakultet u Bihaću.

20-02-2015-07-mu-bih-sas-1

 

Domaćini susretu, održanom na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću bili su muftija bihaćki Hasan ef. Makić, dekan Fakulteta prof. dr. Fuad Sedić, prodekan za nastavu i studentska pitanja prof. dr. Izet Terzić, prodekan za naučno istraživački rad dr. sc. Hajrudin Hodžić i referent Studentske službe Muamer Sedić.

20-02-2015-07-mu-bih-sas-2

 

Na početku sastanka gosp. Khanh Nguyen se predstavio kao i misiju svoga djelovanja, nakon čega je  dekan prof. dr. Fuad Sedić goste upoznao s historijatom i zadaćom Fakulteta. U daljem dijelu se razgovaralo  o više pitanja iz domena i nadležnosti Bihaćkog muftijstva, a koja je obrazložio muftija Hasan ef. Makić te o stavovima prema određenim aktuelnostima što se u vei s institucijama i uopće interesima Islamske zajednice. Zaključak satanka je bio da svaka razmjena mišljenja, međusobno upoznavanje i dijalog doprinose uspostavi boljih odnosa, višem nivou tolerancije i prevazilaženju eventualnih problema.

Hamdija Nesimović