Promo banner

A+ A A-

Imami MIZ-e Lukavac posjetili Medžlis Islamske zajednice Srebrenik

U utorak, 17.02.2015. godine imami Medžlisa IZ-e Puračić sa sjedištem u Lukavcu posjetili Medžlis islamske zajednice Srebrenik. Ovo je prva zvanična posjeta ovakve vrste.

U prostorijama zgrade Medžlisa Srebrenik upriličen je prijem za sve imame Medžlisa Lukavac i Srebrenik, a dobrodošlicu prisutnim su iskazali glavni imam MIZ-e Srebrenik Refik ef. Hodžić i dosadašnji predsjednik Medžlisa Mevludin ef. Joldić. Sastanak je održan u 9 sati u Sali zgrade Medžlisa, a počeo je učenjem Kur'ana.

19-02-2015-07-im-luk-sreb-1

Na početku prisutne je poselamio glavni imam, zahvalio se na odzivu imama iz Lukavca te ukratko ukazao na stanje vjerskog života na području Medžlisa. On je istakao važnost ovakvih i sličnih susreta te kazao kako se raduje i budućoj saradnji. Nakon kratkog izvještaja VPS Medžlisa prisutne je poselamio i dosadašnji predsjednik Mevludin ef. Joldić, koji je prisutnima prenio selame novoizabranog predsjednika Medžlisa, jer zbog ranije preuzetih obaveza mr. Abdulah Arifović nije prisustvovao ovom sastanku. Mevludin ef. je upoznao prisutne o stanju Medžlisa, radu izvršnog odbora, projektima i budućim planovima rada Medžlisa, a posebno je naglasio važnost projekta jedinstvene članarine.

Prisutne je poselamio i glavni imam Medžlisa Puračić Zijad ef. Vehabović, koji je u svom kratkom obraćanju upoznao prisutne o radu Medžlisa, te projektima koji su realizirani i koji će se realizirati na području Medžlisa Lukavac. I on je istakao važnost ovakvih susreta, te se nada da će ova saradnja biti nastavljena i ubuduće- kazao je Zijad ef.

19-02-2015-07-im-luk-sreb-2

Imami su istakli svoje zadovoljstvo ovom saradnjom Medžlisa kao i važnost razmjene iskustava, te nastavili druženje uz kahvu.

Molimo Allaha da nagradi prisutne, te podari snage i uspjeha u budućem radu imama. Amin!

D.B.