Promo banner

A+ A A-

Aktivnosti muftije zeničkog

Rektor Univerziteta u Zenici posjetio Muftijstvo zeničko

U utorak, 17. 02. 2015. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, u svom Uredu u Zenici primio je rektora Univerziteta u Zenici prof. dr. Dževada Zečića i direktora BH Telecoma Direkcija Zenica dr. Fikreta Brdarevića.

Muftija je rektora i gosp. Brdarevića upoznao o novom Ustavu IZ u BiH i upravama formiranim u Rijasetu IZ u BiH, posebno o Upravi za obrazovanje, na čelu koje je dr. Amir Karić. Također, muftija je rektora upoznao o početku druge faze izgradnje zgrade IPF u Zenici.

Rektor je muftiju obavijestio o zvaničnoj posjeti ambasadi Saudijske Arabije u BiH, u kojoj je bio zajedno sa dekanom IPF u Zenici prof. dr. Zuhdijom Adilovićem, te pismu kojeg je dobio, a u vezi sa izgradnjom zgrade IPF.

Muftija zenički posjetio preduzeća “Almy” i “Agroeconomic”

U srijedu, 18.02.2015. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je preduzeća ‘’Almy’’ d.o.o. i ‘’Agroeconomic’’ gdje se susreo sa vlasnicima gosp. Ismetom Begićem i mr. Edinom Beganovićem.

Na sastanku u preduzeću ‘’Almy’’ muftija zenički i dekan IPF sa direktorom gosp. Begićem razgovarali su o projektu izgradnje zgrade IPF i nastavku izvođenja građevinskih radova.

Sa vlasnikom i direktorom preduzeća ‘’Agroeconomic’’ mr. Edinom Beganovićem muftija je razgovarao o saradnji u projektima Islamske zajednice i projektima pomoći socijalnougroženim porodicama na području Muftiluka zeničkog.  

Prilikom posjete preduzeću ‘’Agroeconomic’’ muftija se susreo i sa direktorom preduzeća ‘’Cimos’’ gosp. Adnanom Šabanijem.

  • 0101