A+ A A-

Održana skupština Medžlisa IZ Višegrad

Na Skupštini Medžlisa Islamske zajednice Višegrad, održanoj 07.02. 2015. godine, razmatran je i usvojen finansijski izvještaj, izvještaj o radu Medžlisa za 2014.godinu kao i Plan za tekuću 2015.godinu.

Na početku sastanka predsjednik Medžlisa mr. Bilal Memišević je poselamio prisutne muftiju goraždanskog Remziju ef.Pitića, članove Skupštine Medžisa,Predsjednike džematskih odbora,članove Izvršnog odbora zahvalio im se na podršci i angažmanu unutar Islamske zajednice,te upoznao sa aktivnostima provedenim u protekloj 2014. i planiranim za tekuću 2015. god.

Nakon obraćanja Predsjednika Medžlisa, svoje aktivnosti u  2014.god.kao i plan za tekuću 2015 god. su iznijeli Predsjednici džematskih odbora džemata:Careva,Međeđa,Kaoštice,Drinsko i Dobrun.

Po usvajanju finansijskog i izvještaja o radu MIZ Višegrad,prisutnima se prigodnim predavanjem obratio muftija Remzija ef.Pitić,čestitajući na uspjehu,zalaganju i postignutim rezultatima u dosadašnjem radu unutar MIZ.

U svom obračanju muftija je naglasio važnost očuvanja i jačanja IZ na prostoru Višegrada kao i na cijelom Podrinjskom regionu.

Nastaviti raditi na jačanju zajednice,povratka je naša zajednička obaveza i dužnost kojoj se svi mi moramo odazvati.

U znak dobro postignutih rezultata,aktivnoga rada u protekloj 2014.god.najistaknutijim članovima džemata uručene su i zahvalnice.

Očekujemo apsolutnu podršku, kako Muftijstva tako i Rijaseta u smislu poboljšanja uslova za postizanje što boljih rezultata u našem radu, kao i obnovi vjerskog života i infrastrukture Medžlisa konstatovao je predsjednik Medžlisa mr. Bilal Memišević.

  • 0101