A+ A A-

U Örebru održana sjednica Izvršnog odbora IZB u Švedskoj

U subotu, 14. februara 2015. godine, u Örebru je održana sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj. Na sjednici je usvojen radni materijal za predstojeću Skupštinu, te dogovorene druge pojedinosti oko njene pripreme i održavanja.

16-02-2015-09-izb-sve-sjed-1

Izvršni odbor je donio odluku da preseli kancelariju sekretarijata IZBUŠ u druge funkcionalnije prostorije.

Glavni imam je zadužen da na sastanku glavnih imama krajem februara u Sarajevu iznese problem nepriznavanja članarine sa kojim se susreću naši članovi u nekim medžlisima u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, zatraženo je da Sabor Islamske zajednice u BiH što prije usvoji dokument o organiziranju Islamske zajednice u dijaspori, čime bi se obezbijedili uvjeti za donošenje novog Statuta i drugih normativnih akata krovnih organizacija i džemata u dijaspori.

Izvršni odbor je, također, donio odluku da se uputi poziv reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću da u ovoj godini posjeti Islamsku zajednicu Bošnjaka u Švedskoj.

Nakon sjednice članovi Izvršnog odbora obišli su radove na budućem Islamskom kulturnom centru u ovom gradu, a onda održali zajednički sastanak sa Izvršnim odborom džemata.

Na sastanku je data podrška aktivnostima džemata, te diskutirano o problemima sa kojim se džemat susreće u svom radu.

I.K.