A+ A A-

„Otvoreni dan mekteba“ u džematu Deer Park Melbourne

U subotu, 07. februara 2015. godine, sa početkom u 12:00 sati u džematu Deer Park u Melbournu održana je posebna aktivnost pod nazivom „Otvoreni dan mekteba“ a kojoj je bio prvenstveno cilj da se u mekteb u ovoj godini upiše što više naše djece kako bi stekli ono obrazovanje i odgoj koji se dobiva samo u mektebu i kroz džamiju i nigdje drugo ga ne možemo dobiti.

Tim povodom smo organizovali, a uz pomoć naših donatora svakom djetetu po jednu svesku i olovku za mekteb, slatkiše i također svu djecu kao i sve prisutne džematlije smo počastili ručkom na čemu su svi prisutni počevši od naših najdražih, naše djece bili zaista sretni i zahvalni  .

Da je ova ideja i ova aktivnost imala pozitivan efekat i da je dobro prihvaćena od roditelja i djece govori nam činjenica da je samo za jedan dan upisano preko 100 djece u mekteb, a naravno očekujemo upis i ostalih naših polaznika u narednom periodu, a koji nisu mogli da dođu na „Otvoreni dan mekteba“.

Svakako ovo je bila prilika da se porazgovara i sa djecom i sa roditeljima, da se objasni plan i program rada u mektebu i da se kaže šta se očekuje od naših mekteblija u predsotjećoj 2015. mektebskoj godini.

Svim mekteblijama i roditeljima želimo mnogo uspjeha i da se naše mekteblije  obogate sa lijepim odgojem i sa što više znanja o svojoj vjeri , kulturi, tradiciji, običajima pohađajući redovno mektebsku nastavu.

Zahvaljujemo od srca džematskom Odboru , donatorima , roditeljima i svim džematlijama i džematlijkama na podršci ove i sličnih aktivnosti.

Djeco bujrum u mekteb!!!

Muhamed ef. Đidić

  • 0101