Promo banner

A+ A A-

Imami u Sloveniji proučili hatmu pred dušu Muhameda ef. Salkića

muhamed-salkic-i-2Ovih dana navršila se druga godina dana od kako je preselio na Ahiret Muhamed ef. Salkić, generalni sekretar Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Zbog predanog rada i odnosa prema Islamskoj zajednici općenito, a pogotovu prema Islamskoj zajednici u Republici Sloveniji i zbog pomoći koju je nudio muslimanima u Sloveniji u vrijeme obavljanja dužnosti generalnog sekretara Rijaseta IZ u BiH, imami koji obavljaju svoju dužnost na području Mešihata Islamske zajednice u Republici Sloveniji na čelu sa muftijom dr. Nedžadom Grabusom, proučili su hatmu pred dušu rahmetli Muhameda Salkića.

Hatma dova poklonjena je u mesdžidu u Ljubljani. Muhamed ef. Salkić svojom vizijom, razboritošću i velikom odgovornošću u poslu zaslužio je da ga se sjećamo i učimo dovu Svevišnjem Gospodaru da ga nagradi Džennetom. Mnogo je pomogao Islamskoj zajednici u Sloveniji. U ključnim momentima djelovao je odgovorno i smjelo. Uvijek je znao dati pravi savjet bez obzira o kakvom problemu se radilo, jer je živio sa Islamskom zajednicom i detaljno je poznavao njeno djelovanje. Odlaskom Muhameda ef. Salkića Islamska zajednica izgubila je velikog čovjeka, domaćina i zaštitnika.

Molimo Svevišnjeg Gospodara da r. Muhamedu podari lijepi Džennet.

(www.islamska-zajednica.si)