A+ A A-

Medžlis IZ Bihać: Održan seminar za imame „Dobra nastava – dobar mekteb“

U cilju poboljšanja kvaliteta mektebske nastave Medžlis IZ Bihać u suradnji sa Centrom za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) iz Sarajeva, u srijedu, 07. januara 2015. godine, organizovao je jednodnevni seminar za imame sa područja općine Bihać. Seminar je održan u prostorijama Medžlisa, a predavači su bili mr. Bekir Šabić, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli, i Fikret Čančar profesor vjeronauke sa dugogodišnjim iskustvom.

09-01-2015-07-sem-im-bih-1

„Seminar se sastojao iz dva djela. Prvi koji je govorio o značaju mekteba i vjerske pouke u njemu i drugi dio u kojem se govorilo o konkretnim problemima s kojima se susreću imami tokom rada u mektebu i prezentaciji pedagoških metoda za efikasno rješenje tih problema,“ kazao je između ostalog Fikret Čančar jedan od predavača na seminaru.

Seminaru je prisustvovala i lokalna medijska kuća RTV USK-a, koja je na kraju uzela izjave organizatora i izlagača na seminaru. Ovo je prvi u nizu seminara ovakvog tipa, kroz koje Medžlis IZ Bihać na čelu sa glavnim imamom prof. Mensurom ef. Ćehićem, želi mektebsku nastavu i uopće rad imama podići na još viši i kvalitetniji nivo.

F. Vojić