Promo banner

A+ A A-

Aktivnosti povodom dana mevluda u bugojanskim džamijama

U subotu, 03. januara 2015. godine, u amfiteatru Kulturnog centra princeze Džewhere u Bugojnu, nakon jacije - namaza bilo je priređeno prelijepo druženje sa našim cijenjenim i uvaženim gostom - hafizom mr. Sulejman ef. Bugarijem.

Kao i uvijek, i ovoga puta je naš cijenjeni gost oduševio sve prisutne svojim obraćanjem prisutnima. Amfiteatar KCP Džewhere je bio pretijesan da primi sve goste, tako da su mnogi od njih bili u hodniku kao i na terasi samog amfiteatra. U pratnji hafiza bio je i g. Ajet Arifi, direktor izdavačke kuće CONNECTUM iz Sarajeva sa nekoliko veoma vrijednih izdavačkih poduhvata koji su prisutni imali priliku kupiti po promotivnim cijenama.

Istog dana upriličeno je i druženje sa učenicima mekteba u džamiji princeze Džewhere. Tokom ovog druženja učenici su imali priliku pogledati film o posljednjem Božijem Poslaniku Muhammedu, a.s. nakon kojeg je uslijedila jedna slatka zakuska i zajedničko fotografisanje učenika.

Narednog dana, u nedjelju, 04. januara, u Sultan Ahmedovoj džamiji u Bugojnu gost je bio prof. dr. Zuhdiju Hasanovića, dekan Fakulteta islamskh nauka u Sarajevu, koji je nakon podne -namaza održao predavanje na temu "Poslanik, a.s. naš uzor."

Na kraju vrijedi dodati da su ovo samo neke aktivnosti koje će biti realizirane u toku mjeseca rebiu-l-evvela u bugojanskim džamijama.

M.Ć.

  • 0000