A+ A A-

Održana redovna sjednica Savjeta muftije zeničkog

U ponedjeljak 29. decembra 2014. godine u Uredu muftije zeničkog održana je 127. redovna sjednica Savjeta muftije zeničkog, kojom je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

29-12-2014-06-sjed-sav-mu-ze-1

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i savjetnici muftije zeničkog, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2014/2015. godini, izbori u Islamskoj zajednici, pripreme za održavanje redovnih godišnjih skupština medžlisa Islamske zajednice, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Na sjednici je donešen zaključak da će zimski raspust za polaznike mektebske nastave na području Muftiluka zeničkog trajati od 01. do 16. januara 2015. godine.

Savjet je donio zaključak da se ponovo uputi zahtjev Rijasetu Islamske zajednice za angažiranje savjetnika za nastavni predmet Islamska vjeronauka pri Pedagoškom zavodu.

Na sjednici je, također, konstatovao da su izbori u Islamskoj zajednici na području Muftiluka zeničkog provedeni uspješno.

Savjet je, na prijedlog glavnih imama medžlisa Islamske zajednice, usvojio termine održavanja redovnih godišnjih skupština medžlisa i zadužio glavne imame da dostave izvještaje o radu za 2014. godinu.

Također, Savjet je donio zaključak da glavni imami i savjetnici Muftijstvu zeničkom dostave plan i program rada za naredni period 2015. godine.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.