A+ A A-

Delegacija FIN-a posjetila Muftiluk travnički

U četvrtak, 4. decembra 2014. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je u svom uredu u Travniku primio delegaciju Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva, predvođenu dekanom prof.  dr. Ismetom Bušatlićem. U delegaciji su bili još i prof. dr. Mustafa Hasan i prof. dr. Zuhdija Hasanović. Sastanku je bio prisutan i direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku mr. Dževdet-ef. Šošić.

08-12-2014-01-del-fin-pos-mu-tr-1

Gosti sa FIN-a su čestitali na postavljenju Muftiji na ovu odgovornu i časnu dužnost, zaželivši mu svaki hajr i uspjeh u budućem radu. Muftija se sa svoje strane zahvalio, te tom prilikom ukratko predstavio Muftijstvo i značajnije aktivnosti koje se provode na području  Muftiluka. Također, Muftija se zahvalio dr. Bušatliću, na organizaciji dislocirane nastave FIN-a u Travniku za imame Muftiluka travničkog, a koju je koordinirao upravo Muftija sve do imenovanja na poziciju Muftije travničkog.

Prof. dr Ismet Bušatlić je u ime FIN-a, izrazio svoje zadovoljstvo što su bili u prilici i mogućnosti da olakšaju imamima njihovo stručno usavršavanje, te iskazao zahvalnost svim akterima ovog hairli projekta. Na kraju susreta izražena je spremnost za unapređenje i razvoj dalje saradnje na obostrano zadovoljstvo.

(www.muftiluk-tr.ba)