A+ A A-

Održana 58. tribina u Gradskoj džamiji u Zavidovićima

U četvrtak 04. decembra 2014. godine održana je redovna mjesečna tribina u Gradskoj džamiji u Zavidovićima, koju Medžlis Islamske zajednice Zavidovići organizira već desetu godinu.

Gost predavač na tribini bio je dr. Ferid ef. Dautović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, a tribini su prisustvovali muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović i glavni imam MIZ Zavidovići Sulejman ef. Efendić.

Imam Gradske džamije Izet ef. Čamdžić u svom uvodnom obraćanju poselamio je prisutne, te  istakao da je ovo 58. tribina, koja se u Gradskoj džamiji održava svakoga mjeseca i da su na ovoj tribini, između ostalih, gosti predavači bili: prof. dr. Ismet Bušatlić, prof. dr. Zuhdija Adilović, prof. dr. Šefik Kurdić, hfz. dr. Kenan Musić, dr. Ahmet Alibašić, Fatmir Alispahić, i dr.

Komentarišući suru ''Ed-Duha'' dr. Dautović, između ostaloga, ukazao je na važnost poznavanja Poslanikovog, a. s., života, kao vječite inspiracije čovječanstvu, posebno naglasivši potrebu da se neumorno kazuje i podsjeća na blagodati koje su nam podarene, prije svih na najveću blagodat koju imamo - Kur'an, a. š,  i Poslanikov put, koji slijedimo, na naš odnos naspram dobara koje nam naš Gospodar neizmjerno dariva, te na obavezu zaštite i vođenja brige o jetimima.

  • 0101