Promo banner

A+ A A-

Direktor Uprave za vjerske poslove primio predstavnike Saveza logoraša BiH

Sarajevo, 04. decembar 2014. – Danas se direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta mr. Nusret Abdibegović sastao sa predsjednikom Saveza logoraša BiH Jasminom Meškovićem, a sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Saveza Asim Zulić.

04-12-2014-06-up-vj-pos-sz-log-1

Predstavnici Saveza logoraša su direktora Abdibegovića upoznali sa svojim aktivnostima te o promociji dokumentarnog filma „Logori smrti“ koji govori o teškim uvjetima i stradanjima koje su preživjeli oni koji su prošli kroz golgote logora za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992-1995. godine.

„Islamska zajednica će kroz svoje strukture pratiti aktivnosti Saveza logoraša bez obzira da li se radilo o medžlisima ili muftijstvima ili pak višim nivoima. Buduća saradnja će biti preko Uprave za vjerske poslove s ciljem čuvanja sjećanja na događaje iz perioda agresije. Na ovaj način iskazujemo svoju podršku aktivistima ovog Saveza i apelujemo na javnost da potpomogne njihov rad i projekte“, kazao je između ostalog tokom sastanka direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret Abdibegović.

04-12-2014-06-up-vj-pos-sz-log-2

Zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom kao i podrškom Reisu-l-uleme iskazao je i predsjednik Saveza logoraša:

„Nama je drago što smo na današnjem sastanku dogovorili način komunikacije i saradnje u narednom periodu. Cijenimo da je za Savez logoraša i populaciju koju predstavljamo od izuzetnog interesa i značaja podrška Islamske zajednice. Naša obaveza prema 30.000 ubijenih je da se ne zaborave njihove žrtve i da se nikome ne ponove takvi zločini“, kazao je pored ostalog predsjednik Saveza logoraša Jasmin Mešković.

Tokom sastanka razgovarano je i o ostalim projektima Saveza logoraša.