A+ A A-

Održan prvi seminar za imame i muallime "Dobra nastava-dobar mekteb"

U srijedu, 19. novembra 2014. godine, u Bugojnu je u amfiteatru Kulturnog centra "Princeza Dževhera" održan stručni seminar za imame sa područja Muftiluka travničkog. Seminar je organiziralo Muftijstvo travničko u saradnji sa Islamskim kulturnim centrom "Princeza Dževhera" u Bugojnu i Centrom za lično i profesionalno usavršavanje iz Sarajeva. Ovom prilikom obuhvaćeni su imami sa područja lašvanske doline, dok je za narednu srijedu, 26.11., planiran drugi seminar sa istom temom za imame sa područja gornjevrbaske regije.

20-11-2014-01-trib-bug-1

Tema seminara je bila "Dobra nastava-dobar mekteb". Cilj seminara je da poboljša način izvođenja mektebske pouke na zadovoljstvo svih aktera ovog procesa. Prisutnim imamima su se obratili muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, koji je istakao značaj mekteba u odgojnom procesu naše djece, te važnost da imami budu što privrženiji tom emanetu i misiji. Ispred CLPU obratio se zamjenik direktora mr. Ahmed-ef.Purdić, kazavši da je ovaj seminar prilika da se razmjene iskustva u samom procesu mektebske pouke, izraživši nadu da će današnji seminar kod prisutnih probuditi i interakciju.

Inače seminar je bio koncipiran iz dva djela; u prvom djelu nastupili su mr. Ahmed-ef. Skopljak, koji je prikazao zanimljivu prezentaciju istraživajući stav roditelja o mektebskoj pouci i ključnim pitanjima vezanim za ovu tematiku, te treneri ispred CLPU-a, mr. Bekir Šabić i Fikret Čančar. U drugom djelu pristupilo se radu u radionicama, nakon čega su je urađena evaluacija seminara i dodjela certifikata učesnicima. Na kraju zaključeno je da je seminar veoma inovativan i učinkovit te da je ispunio očekivanja.

(www.muftiluk-tr.ba)