A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Doboj

U petak 14. novembra 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Doboj.

U pratnji glavnog imama mr. Bajro ef. Džafića, muftija je posjetio džemat Lukavica Rijeka gdje je održao hutbu i klanjao džuma-namaz. O stanju vjerskog života u džematu muftiju je informisao imam Suad ef. Alihodžić.

Nakon posjete džematu Lukavica Rijeka, muftija zenički prisustvovao je sjednici Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Doboj, kojom je predsjedavao predsjednik gosp. Murvet Bajraktarević. Na sjednici su razmatrana pitanja organiziranja izbora u Islamskoj zajednici, uvakufljenja parcela, održavanje mezarja, kao i druga pitanja iz djelokruga rada Izvršnog odbora.  

Na kraju sjednice Izvršnog odbora muftija zenički zahvalio se predsjedniku i svim članovima na angažmanu u mandatnom periodu 2010. – 2014. godina, čestitao im na postignutim rezultatima, te ih zamolio da se maksimalno angažiraju na što kvalitetnijoj provedbi predstojećih izbora u Islamskoj zajednici.

Istog dana, komisija Muftijstva zeničkog u sastavu: mr. Bajro ef. Džafić, Edin Kavazović i Mahir Strika obišla je povratničke džemate Kotorsko, Ševarlije i Pridjel u kojima je Islamska zajednica finansirala projekte izgradnje infrastrukture u cilju zaštite od poplava. U Kotorskom su izvršeni radovi na saniranju putnih komunikacija i asfaltiranje lukalnog puta, u Pridjelu su izvršeni radovi na odvozu deponije otpada nastalog usljed poplava, a u Ševarlijama je izvršena sanacija puteva, autobusnog stajališta kod škole i odvoz naplavljenog materijala sa saobraćajnica.

  • 0101