A+ A A-

Muftija banjalučki posjetio Vakufsku direkciju

Sarajevo, 11. novembar 2014. - Muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić posjetio je danas Vakufsku direkciju i tom prilikom sastao se sa direktorom Vakufske direkcije dr. Senaidom Zajimovićem.

11-11-2014-04-vd-pos-mu-ba-1

U toku sastanka razgovaralo se o aktuelnim predmetima koji se rješavaju na području banjalučkog muftijstva, a u koje je zajedno sa muftijstvom uključena i Vakufska direkcija. Posebno je bilo riječi o predmetima koji za cilj imaju zaštitu i unapređenje vakufske imovine na području banjalučkog muftijstva. Razmijenjene su ideje oko reafirmacije i stavljanja u funkciju vakufa kako bi bili iskorišteni na najadekvatniji način.

Muftija banjalučki i direktor Vakufske direkcije su razgovarali i o projektu izgradnje školskog centra u Banja Luci te podršci Vakufske direkcije tom projektu koja je inače od samog početka uključena u isti. Direktor Zajimović je istakao da će Vakufska direkcija i dalje pružati svu podršku i pomoć u realizaciji ovog veoma važnog projekta za sve Bošnjake na ovom području.

Direktor Vakufske direkcije je informirao muftiju o organiziranju proširenog savjetovanja na temu masovna uvakufljenja u RS-u, kao i o ideji organiziranja okruglog stola na temu „Implementacija Zakona o premjeru i katastru RS“, a koje Vakufska direkcija u narednom periodu planira organizirati u saradnji sa Muftijstvom.

Obzirom da će u ove aktivnosti biti uključeno i banjalučko muftijstvo, muftija dr. Kozlić je podržao inicijative i izrazio spremnost za saradnju.