A+ A A-

Gornji vakuf: Mevlud i svečana akademija u povodu Nove 1436. hidžretske godine

U povodu Nove 1436. Hidhretske godine, 25. oktobra 2014. godine proučen je tradicionalni mevlud poslije podne namaza u centralnoj džamiji Mehmed-bega Stočanina.

Program je izveo hor imama Medžlisa IZ Gornji Vakuf. Isti dan, poslije jacije namaza u Centru za obrazovanje i kulturu, upriličena je svečana akademija u povodu ovog značajnog događaja. Gost predavač na akademiji bio je prof. Izet ef. Čamdžić, imam Gradske džamije u Zavidovićima. Izet ef. Je govorio o plodovima i porukama Hidžre. Svojom izuzetnom porukom i predavanjem ostavio je izuzetan dojam na prisutne džematlije. Kroz ilahije i kaside u ovoj mubarek noći vodio nas je hor Asocijacije žena „Nur“ koja djeluje pri Medžlisu IZ Gornji Vakuf. Svojim prelijepim učenjem oduševili su prisutnu publiku.

Bila je ovo lijepa noć u našem gradu. Nakon programa nastavljeno je ugodno druženje sa profesorom Čamdžićem u restoranu Kazablanka.

Molimo gospodara svjetova da nam u novoj 1436. Godini podari čvrstu vjeru i uputu, da nam da bereket i prosperitet i svakako puno zdravlja kako bi mogli odgovoriti životnim zadatcima koji se nalaze pred nama. Amin!    

  • 0101